EN UTSKRIFT FRÅN DAGENS NYHETERS NÄTUPPLAGA, DN.SE, 2010-07-06 10:32
Artikelns ursprungsadress: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/sommarsallad-med-kraftstjartar-och-sparris-1.1124253
Foto: Matilda Lindeblad
Sommarsallad med kräftstjärtar och sparris
Publicerat 2010-07-02 06:00
INGREDIENSER
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
6 dl vatten
2 msk grönsaksfond
2 knippen grön sparris (ca 500 g)
3 dl quinoa, gärna röd
4 ägg
2 burkar kräftstjärtar i lag (à 330 g)
2 avokador
2 apelsiner
½ kruka dill, plockad
1 citron
Dressing:
½ dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
juice från apelsinerna
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1. Koka upp vatten och fond i en djup panna.
2. Bryt av nedre delen på sparrisen, skär i mindre bitar och sjud i buljongen cirka 3 minuter.
Lyft upp sparrisen och kyl i iskallt vatten.
3. Koka quinoan i buljongen cirka 20 minuter tills vattnet har kokat bort.
4. Koka äggen mjuka och krämiga cirka 7 minuter.
5. Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag. Halvera avokadon, kärna ur, gröp ur och skiva.
6. Skala apelsinerna och skär ut filéerna över en skål.
Krama den sista juicen ur hinnorna och använd den till dressingen.
7. Dressing: Blanda samtliga ingredienser.
8. Blanda sparris, avokado, apelsinfiléer och kräftstjärtar med quinoan
direkt i pannan eller på ett stort fat.
9. Toppa med dill och citronen i klyftor.
Näring/portion: 536 kcal, 32 g fett, 33 g protein, 32 g kolhydrater
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
2 kommentarer
nicole
06 Jul 2010 18:42
Såg gott ut:)
var med i tävlingar och kommentera nya kollektioner på min blogg
/Shoppaholly
Herta
06 Jul 2010 18:56
Denna rätt ser jätteläcker ut. Förutsätter att den var det också.
Jodå, det blir nog spännande. Lyssna på lokalradion så får Du höra ett engagerat tal varför och hur.
Kommentera