I dag sjöngs medelhavskostens lov i tidningarna igen. Vi äter nog redan rätt medelhavigt men enligt forskaren i artikeln i DN bör man inte äta kött mer än två gånger i veckan och där kan vi bättra oss rejält. I kväll lagade A pasta med ruccolasås till middag, receptet hittade jag i Annas medelhavsmat.

Ruccolasås
150 g ruccola
2 pressade färska vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
1 msk olivolja
200 g creme fraiche
1 rågad dl färskriven parmesanost
Skölj ruccolan, skär ev bort stjälkarna (det gjorde inte vi). Finhacka bladen, lägg hacket i en kastrull. Tillsätt vitlök, salt, olja och rör om.
Rör ned creme fraiche. Värm hastigt och rör till sist i osten. Servera direkt till nykokt pasta. Extra parmesan och pepparkvarn på bordet.

Ruccolasås
150 g ruccola
2 pressade färska vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
1 msk olivolja
200 g creme fraiche
1 rågad dl färskriven parmesanost
Skölj ruccolan, skär ev bort stjälkarna (det gjorde inte vi). Finhacka bladen, lägg hacket i en kastrull. Tillsätt vitlök, salt, olja och rör om.
Rör ned creme fraiche. Värm hastigt och rör till sist i osten. Servera direkt till nykokt pasta. Extra parmesan och pepparkvarn på bordet.
3 kommentarer
Rebecka
25 Jun 2009 22:20
Skrev genast ut, lät riktigt gott! Tackar.
Herta
25 Jun 2009 23:04
Vi äter mycket av denna kost i perioder skulle jag vilja beskriva det som.
Anna susar in
26 Jun 2009 22:13
Mums för sådan mat du..vilken härlig bok..man blir ju glad av bara namnet :)
Kommentera