Nej, inte riktigt men en död gnagare har förpestat köket senaste dagen. Inte så farligt än, men en typisk odör har spridit sig. Tyckte i dag att den kom från kylskåpet?! Drog ut kylen på golvet och mycket riktigt, där bakom låg det döda djuret. BACK!  Nu ligger den i soptunnan i en väl förseglad soppåse. Förhoppningsvis var den singel och hade inte så många kompisar.
Annars har dagen varit solig och vacker. Städat, tvättat och klippt ned lite gamla vissna pionstjälkar. Scillan kom fram bättre och så de späda röda skotten som sticker upp och som ska bli nya ståtliga pioner. I morgon hyr vi en släpkärra och kör bort gammalt ris och bråte från tomten.

ur SN:

"Avlyssnat...
- Vilka var det som sjöng den här?
- Det var ju den där gubben och tanten.
Två unga tjejer på Åhléns, där "God Morgon" med Uno, 47 år och Irma, 41, strömmar ut från högtalarna. Man undrar ju hur de skulle beskriva Svante Thuresson och Anne-Lie Rydé...."

Det var min Lollo och hennes kompis de hörde..  Gubbe och tant! Hjälp!! image104

Gubben å tanten

Läcker samling vattenkannor
image101

Magnolia och akleja
image102

Efter mässan åkte vil till underbara handelsträdgården Zetas i Segeltorp. God lunch på trädgårdscafét och redan mycket växter. Tyvärr råder fotoförbud på Zetas. Jag köpte några läckra rufsiga rokoko-penséer. I Farsta centrum botaniserade jag sedan på torget och hittade en  häftig sorts tulpaner; piontulpaner. Bilder kommer i morgon när de förhoppningsvis slagit ut.
En härlig dag med massor av trädgård!!!