"Ty det är sant att om i detta land man bryter seden
och inte ständigt kacklar likadant som alla andra kycklingar i redet
men går sin egen väg med stort besvär
förgäter fulheten för allt det sköna
då kacklar alltid någon gammal höna
om hur förfärligt lättsinnig man är."
(ur Sjuttonde balladen av Evert Taube).
Hur sant är inte det! Herman, som jag skrev beundrande om i förra inlägget, har nu fått erfara detta. Han har fått en tsunami av av arga kommentarer och mejl för att han nändes kritisera prinsessans namn. Ack ack! Man ska kackla i takt! Inte vara avvikande! Tyck som alla andra! Eller - åtminstone, säga som alla andra. Jag älskar Sverige - men det här draget av konformitetstryck är verkligen ruggigt.
Bort det!
Lyssna på Torsten när han sjunger Sjuttonde balladen här:
Thorsten Flinck,
Måste jag utropa just i dag. Leva republiken! Jodå jag önskar Estelle lycka till i livet och vi borde fira Te Deum för alla nyfödda barn som kommer till världen. Jag önskar också Estelles mamma och pappa välgång och hälsa - men som okungliga människor som förtjänar sin lön och position som alla andra. Det är liksom en fråga om demokrati. Herman Lindqvist var underhållande öppenhjärtlig i sin kritik av bäbisens namn. Vilken karaktär han är, helt oblyg och ogenerad säger han sin mening. Hoppas att Stella också får möjligheten att öppet säga sin mening utan att ta hänsyn till börd och titel.
Om någon vill lyssna på Estelle så finns hon här:
Republik,
Söndagen bjöd på underbart vårvinterväder och vi åkte till Storkyrkan och lyssnade på konsert: Hovkapellmästarnas mästare med musik av Bach och Roman. Storkyrkans kör är fantastisk.
Och så miljön! Var någon annanstans finns det sådan här miljö, annat än i kyrkan? Underbar! När Den svenska mässan blir en aning (bara en liten) enahanda i mittenpartierna så kan man bara svepa med blicken runt om i kyrkan och så upptäcker man nya fantastiska saker att titta på.
Sedan tog vi en middag på wagamama. Den här rätten är supergod; Ebi kare lomen. Nu försöker vi lista ut hur vi ska kunn få till den hemma.
Igår var det alla hjärtans dag och Klara gjorde en finfin och mumsig amerikansk citronpaj. Den är slut nu.
Ute har det vräkt ner snö i över ett dygn. Om en månad är det vår. Jodå!