Vi såg en bra film i kväll: Hairspray i den nya musikalversionen. Man blir glad av den här filmen! Härlig energi och oväntade insatser av Christopher Walken och Michelle Pfeiffer. Filmen från 1988 av John Waters med transvestisten Divine som mamman (här spelad av John Travolta i fat suit) och Rikki Lake som dottern är vassare och vildare men jag tycker nästan den här är charmigare...Man slås dock av hur ovanligt det är med svartvita par i Hollywood än i dag. Hur långt har integrationen kommit egentligen, som filmen handlar om? Det tycks mig som om svarta och vita lever åtskilda liv än i dag och att "annorlunda" människor behandlas styvmorderligt. Men den här filmen visar ett hopp om något annat, något bättre.
Good morning Baltimore!


Huvudrollsinnehavaren Nikki Blonsky är hur charmig och bra som helst.
image1153
Gick en stund på stan i dag och föll för de läckra blomarrangemangen hos Hjortensbergs blommor. Det här i lime (med lime!) var svårt att motstå men som tur är hade jag kameran med mig. Det man inte köper kan man ju alltid fota!
image1154
Det lila är syrener...Längtar till hägg- och syrentiden.
image1155
Snart!
image1156
Undrar om man kan ta med sig buskpionen? Någon som vet?
image1157
Madame Hardy, tjusigare fru får man leta efter. Hon och de andra rosorna (en ros är en hon) får stanna kvar, de är alldeles för stora för att ens tänka på att ta med sig. Hoppas det flyttar hit en rosälskare!
Så läser jag nu den som alla sagt att man ska läsa: Flyga drake av Khaled Houissini. Och den är precis så bra som alla sagt också. Eller snarare ännu bättre! Jag lyssnar på den på CD-bok medan köket får sig samma genomgång som bokhyllorna tidigare. Christer Henriksson läser som en gud. Jag känner mig förflyttad till ett Afganistan innan ryssar och talibaner tog över och förändrade landet, till pojken Amirs uppväxt med sin tjänare som sin bästa vän - en vän som han sviker gruvligt. Sedan flykten till Kalifornien och det nya livet där. Ännu har jag flera CD-skivor kvar att lyssna på, lyckliga jag!
image1152