Ja, inte är det bara en slogan. Människor i Thailand är vänliga och man kommer på sig själv med att gå omkring med ett leende - bara så där ändå.
Bara att lämna detta gör en ju ganska lycklig:
Snöstorm. Oplogade vägar, avåkningar efter vägen...Mängder av plan försenade och till och med inställda. Tre timmar försenade lyfte vi och kom till detta:
Färger, grönska, blommor, dofter...
Frukter...Bananträd utanför lägenheten.
Marknader där man kan frossa i frukter och annat gott.
På marknaden i Bang Tao och Kamala återfann vi bästa bagaren av bananpannkaka. Vi kände igen henne direkt. Ofattbart nog var det flera på vårt gamla hotell som mindes oss - trots att det var 4 år sedan vi var där sist!
Räkor modell större har jag levt på under 14 dagar. Här i glasnudelsallad. Klart beroendeframkallande.
och så till det som gör att man ler lite mindre. Myggorna. Jag har någon slags allergi mot thaimyggor så betten blir inte av denna världen. Känsliga får titta bort.

Detta är rätt jobbigt faktiskt. Inget allergimedel hjälper, ingen salva. Jag vänjer mig lagom tills jag ska åka hem och myggbetten blir mer normala. Behöver jag säga att det är mig myggorna biter trots massor med myggspray? Omgivningen behöver inte använda något medel när jag är med, jag är en myggmagnet!
Men det är det värt. Det ÄR lång flygresa, det är dyrt och myggorna är för vidriga men Thailand är bara underbart.
Här en strand där vi var nästan själva. Vi funderar redan på när vi ska kunna åka tillbaka...
Jag har inte tyckt att den nya omgången av Solsidan varit lika kul som den tidigare. Men sista avsnittet höjer hela intrycket, så roligt! "Viktigast när nog att hjälpa sig själv, hjälp till självhjälp" säger Mickan när hon kommit på att hon inte vill avstå från massage och frisör och heldagarsluncher med tjejerna för att jobba på Stadsmissionen. Fullträff!
Sammy Davis JR, vilken song- and danceman, man blir alldeles imponerad. Jag vill åka till Las Vegas och se the Rat pack, typ 1975, kanske. Men Nina gör den hur bra som helst också...
I dag var det snöstorm och is lade sig som en glashal tvättbräda över vägar och gator här i stan. Nu kan vintern gå och lägga sig för den här gången. Jag är redo för vår!
Och så är jag redo för valp! Här är de små liven och en av dessa väntar vi på. Bild från Black Baloos kennel.