Nu smälter det och det verkar vara förenat med livsfara att gå intill husväggar där man inte skottat från taken.
Jobbet att skotta ser rätt farligt ut också.
Jag tror aldrig jag längtat så efter våren som i år. Fast det säger jag väl varje år.
Tur att det finns tulpaner.
Och bra filmer!
Det här var en riktigt mysig film om ett av mina favoritämnen: mat! Intressant att se hur Julia Child började sin bana också.
Denna otroliga I-phone gör mig bara ännu mer imponerad och FAST. Jag tar knappt ett steg längre utan den, inte bara för att ringa (jodå) eller svara (JODÅ) men för allt annat fantastiskt man kan ha den till. Av Anja Persson på TV fick jag tipset att spela Angry Birds. Hon gör det när hon väntar på nästa åk, jag gör det när jag hm, typ har kommit hem i bilen efter att ha pratat på vägen hem. Bara EN omgång...
Trodde någon på det? Har man en gång börjat GÅR det inte att bara spela EN omgång.
Varför det är så förstår jag bättre nu när jag läst den här nya boken som är både upplysande, upplyftande och underhållande:
Hjärnforskaren Martin Ingvar och medicinjournalisten Gunilla Eldh förklarar varför vi vill ha mer och mer när vi äter socker. Det har med hjärnan belöningssystem att göra och en del människor har ett känsligare sådant än andra. De skriver utan att underskatta läsaren (tack!) och hänvisar till vetenskapliga rapporter.
Lågkolhydratätande förespråkas - om än inte i extrem form där man ersätter kolhydrater med massor av fett.
Riktigt så här ser inte mina sömnkurvor ut, men det är klart spännande att se hur sömnen förändras under natten. Tipset från den här applikationen till I-phone fick jag förresten när jag tittade på en intervju med ovan nämnda Martin Ingvar. Jag ser precis vilken tid det var som Jackson väckte mig av sitt högljudda snarkande (visst är hundar ena riktiga älsklingar!) och det stämmer!
Till app'en hör också en suverän väckarklocka som känner av när man sover som lättast och man vaknar alltså inte ur sin djupaste sömn -helt utslagen utan känner sig mer utsövd. Miraklers mirakel - det fungerar!
Man kommer att tänka på den här gamla låten:
I-Phone är en makalös manick!!
Men lite småkämpigt är det allt nu. Tågen fungerar ju som bekant inte så A har stora problem att ta sig till och från jobbet. När han väl kommer dit är det liksom ingen idé att åka därifrån. I lördags var det tidernas snöstorm och som kronan på verket så slog Galna kräksjukan till i år också. Som tur är, så är det bara jag som drabbas i vår familj. Tur för de andra alltså. Inte för mig. Jag tycker fortfarande att det är en nära döden upplevelse. Varför måste man bli så vansinnigt sjuk?? Enda trösten är att det går ganska fort över och i morgon är jag nog på banan igen.
Cykla ner på stan kan man glömma. Snart har vi väl glömt cyklarna och var de står också.
Vår väg i söndags förmiddag. Att åka till jobbet gick inte.
Jackson lever sina bästa dagar
Fram på dagen kom vår räddare i nöden och vägen började likna en väg igen
Snön ser ut att vilja komma in
I dag var det vårvinter! Grannarna satt ute och solade och S och L hade kul i snön. Det är sportlov!