EU-valet är jätteviktigt. Men själv är jag upptagen med trädgårdsvalet. Eller valen. Hur ska man kunna välja när varje val innebär att man väljer bort något annat? Hur ska man kunna ha något annat än beslutsångest?

Skiffer i oregelundna former är snyggt. Bild från odla.nu

Men det är gatsten också. Bild från GP.
Kanske kan vi ha både ock..?

Inspirerad av min senaste favoritskiva I ett hus långt på landet med Tore Berger läser jag nu två biografier. Yngve Möllers bok om socialdemokraten, folkbildaren (grundare av ABF), statsministern, utrikesministern, landshövding, chef för SCB, president för Nationernas Förbund, ordföranden i Hela Sveriges körförbund (med mera) Rickard Sandler är oavbrutet intressant. Vilket liv han levde, Sandler. Tänk vad en människa kan åstadkomma under ett liv.
Den andra är Henrik Arnstads Spelaren Christian Günther. Günther var utrikesminister under 2:a världskriget. Hans och Sandlers liv går i varandra och när man läser historia genom enskilda männiksoöden träder dåtiden fram nästan lika levande som nuet.
DN's recension av Bergers CD finns HÄR

Rickard och Maja Sandler 1937. Jovisst ja, han översatte Marx' Kapitalet också. Det tog 18 år. Men han gjorde ju en del annat vid sidan av också..


Bäst i min I-pod. Tänk att låttexter kan vara så vackra, mystiska och spännande på en gång. Och musiken är underbart bra.

Så underbart att se en film där man som åskådare får och förväntas tänka själv  och inte få allt serverat färdigtuggat. Tvivel är en bra film där inte en minut är tråkig. Meryl Streep är fantastiskt bra och det är Philip Seymour Hoffman också.