I dag åt vi frukostbuffé och åkte sedan taxi till Bangtao beach och Laguna riding club. Ridning på stranden och bad i stora vågor. Stranden där är verkligen något extra, 8 km lång och vit fin sand. Öppet hav.  De bygger väldigt runtom lagunerna, villor och parker åt det lyxigar hållet. På stranden syns något enstaka spår av tsunamin; övergivna hus med gamla skyltar.
Många livvakter och torn med varningssignaler.
Resten av dagen ska vi bada och gå på marknaden här i Kamala innan vi äter middag i kväll. Barnen läser läxor med pappa som lärare.
I morgon åker vi till Phi Phi på en heldagsresa.
Tiden går fort! Halva semestern har gått. Hemma är det full vinter förstår jag, svårt att tänka sig när man är här i värmen och solen. Det är betydligt mildare värme den här gången - tänk vad några grader betyder mycket!

Igår var vi i Paton men hittade ingen bokhandel med begagnade böcker. Har tappat bort (!) min bok om Thailand. Börjat på en ny deckare; Harland Coben's "Borta för alltid". Bra! En riktig sidvändare.

och det blåser ännu. Konstigt nog blåser det mindre på stranden än här vid hotellet. Igår var vi till Phuket town och handlade lite på Robinson. Innan dess var vi på matmarknaden bakom Robinson - en upplevelse. Mycket mindre matmarknad (mindre "restauranger" i alla fall) än i Patong och enklare. Man sitter på enkla plastpallar vi plastbord med trafiken bredvid sig. Rätt kaotiskt men mysigt. Vi beställde friskt ur menyn. Allt var gott och rätt så spicy. Hjärtat slog extra extraslag när jag åt Tom Yum Kung soppan som var het! Vi blev serverade av en tjej som visade sig vara en kille. Mycket tjusig. Glömde tyvärr kameran annars hade jag fotat hela stället för det är rätt speciellt. Köpte sött sött Sticky rice. Kladdigt sött men gott i liten mängd. Hemma tittade barnen på en film och vi satt i den sköna kvällsvärmen på verandan. Matmarknaden i Patong ligger på Second road (Kallas den, den heter något annat enligt skyltarna). Den ligger parallellt med Beach road, man kan gå Bangla road från B R och ta vänster på 2:nd road. Rekommenderas! Hittade ni någon favoritrestaurang, Bim?
och det blåser ordentligt. Palmerna vänder sig åt ena hållet och det är ovanligt tomt i solstolarna runt poolen. Själva har vi inte tagit oss ut än i dag. Tagit det lugnt i lägenheten med frukost och läsning och barnen leker med varann och har det kul. Man får helt enkelt lägga bort stressen att hela tiden göra något, vi har ju semester

Igår kväll tog vi taxit till Patong och matmarknaden där. Enkla restauranger med färsk (en del levande) seafood. Vi åt prawns i olika former. Så gott! Och vilket folkhav, det är ganska underbart faktiskt. Det enda som är lite jobbigt är att det går runt folk och säljer saker medan man äter. De har det nog inte så fett och man får lite dåligt samvete där man sitter och inte behöver oroa sig för något annat än möjligen kalorierna i glassen som man ska ta till efterrätt. En del tiggare finns det också.

Efter middagen  gick vi Bangla road till Beach road. Vilket osannolikt hålligång på Bangla. Fina transvestiter såg vi. På Beach road är det lite (läs mycket) lugnare även om det är fullt med folk och musik där också. Så tog vi en tuk hem och satt på verandan en stund innan vi somnade gott i våra sängar.