Så har mors dag kommit och gått, den första utan mamma. Min första födelsedag utan mamma som ringer och gratulerar och sjunger, nynnar sedan orden försvann, När lillan kom till jorden. Jo, det går att leva utan mamma, det går så bra som det kan, men tomt är det. Tomheten drabbar mig ibland och livet känns ödsligare utan mamma och pappa i livet.
Min och mammas relation var ljus och oklomplicerad. Jag kunde inte önskat mig en bättre mamma.

Lite drygt 20 och hos fotografen för en gång skull. På pappa, som växte upp i stan, finns det massor av bilder från barndomen och ungdomsåren. På mamma finns det färre.

Min morsdagspresent till mamma 1999, ett album med bilder.

som det här. Mamma är hemma och hälsar på morfar i Grinduga med mig. Är det 1966 kanske?

Det här är en av mina favoritbilder på mamma. Hon målar på stugan på Fårö och jag kan se hunden ligga nedanför henne, alltid i släptåg och två meter höga stockrosor i rabatterna, färskpotatis och flundra på gång till middag och alltid tid för vem det än kunde vara.

Ett av de sista morsdagskorten jag gav till mamma. Jag har det kvar, i albumet jag gjorde till hennes begravning.

Så sant.
Lördagen bjöd på halvvisset väder så vi gjorde en utflykt till Stockholm. Hittade en perfekt parkeringsplats på Riddarholmen.

Precis vid Riddarholmskyrkan.

Gick in på Centralbadet och beundrade parken på gården. I samma byggnad gick A och konfirmationsläste som 9-åring.

Allldeles bredvid på Drottninggatan bodde August Strindberg. Jag gick och läste citaten av honom som ligger nedgjutna i gatan.
"När man är tjugo år, har man löst världsgåtan; vid trettio börjar man tänka över den och vid fyrtio finner man den olöslig" är så sant som det är sagt, men min favorit bland strindbergcitat är annars:
"Livet är ingenting för amatörer". Nej, minsann.

Syrenerna blommar för fullt, liksom kastanjerna...
I alla fall blev jag på gott humör när jag läste DN i dag.
Först ledaren: Att ledas eller leda. Visst blir man trött på kronprinsessbröllopet men det här är mer än läsvärt.
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/att-ledas-eller-leda-1.1111308
Och så kulturdelen som är lite kontroversiella också när Jonas Thente skriver att det i dag finns TV-serier som är i samma höga klass som den klassiska romanen. Jag säger bara: Sopranos. Inget mer bevis behövs väl...Visst finns det mycket skit på TV, det mesta faktiskt, men så finns det de där TV-serierna som är så bra att de kan mäta sig med de bästa av böcker. Som Sporanos. Sedan tycker jag faktiskt att Solsidan, som jag upptäckt sent omsider, är himla bra också.
http://www.dn.se/dnbok/medelklassens-nya-roman-ar-har-1.1111585