Hemma igen efter ett intensivt adventsfirande i kyrkorna. Det har varit underbara timmar men nu är jag rätt utpumpad och har kraschat i soffan. Men maten är på gång och är det något som kan få upp mig på benen igen så är det mat.
Igår var vi i Uppsala och där var det jättefin julmarknad.

Domkyrkan är ändå....Domkyrkan. Här framför var det ponnyridning och diverse försäljare och djur att titta på.


En liten till synes mycket glad gris som var i en inhägnad tillsammans med kaniner, en hund och några långfjädrade höns med skojiga frisyrer.

Mitt på Stora torget stod den här snyggingen, ett ton Ardennerhäst vid namn Jack. Hur underbar som helst! Vem vill inte ha en ardenner?! Jag vill!! Jack skulle dra Uppsalas lucia med tärnor som precis skulle krönas. Jack brukar jobba i skogen runt Uppsala och Stockholm (såg honom på Danderyds hemsida!) och i Engelska parken i Uppsala.

Alla ville hälsa på Jack som tålmodigt stod och lät sig klappas, fotas och beundras. Den här lilla hunden var minst sagt angelägen att hälsa. Kolla in hovarna.


Hunden och grisen tigger, jag vill ha en gris också!

Vi tog en snabb måltid på Little Italy på Svavagallerian. Inte världens bästa restaurang i min smak men miljön är häftig. Konstigt, nu när jag bor i Nyköping känns Uppsala så stort! Tur att man kan åka bil. :)

Den här underbara buketten plockade jag utanför jobbet igår. Skuggröna heter den och ser ut som om den blommar mitt i vintern. Det är väl fröställningarna som sitter kvar och hela växten är så vackert vintergrön. Så fort vi får lite skugga på tomten ska jag plantera skuggröna.

Huset är aventsstädat och stjärnor och ljusstakar är på plats. Jag älskar när det är nystädat.

Så här såg det ut förra året när vi bodde i tält runt huset:

Det var svårt att få advents- och julfint där inne under tältet.. Vi hade en förhoppning att det skulle blir klart till jul men det blev det inte. Men det var väl värt det hela när putsningen var klar och vi kom ut ur tältet!

Här är det nu, min cykel står och är självlysande mot fasaden.

Spottarna ovanför ytterdörren blev bra.
Nu väntar 1:a advent, det ska bli härligt med alla ljus som tänds i mörkret igen.

I helgen är det nyårsfirande igen. De duggar ju tätt nu, nyåren. Först nytt kyrkoår på söndag och sedan står det inte på förrän vi får skriva 2010.
På söndag firar vi 1:a advent i två av våra kyrkor, med Hosianna, Bereden väg för Herran och kören ska sjunga Otto Olssons Advent. Då ryser jag, och många med mig, ett välbehagsrys.
Dop ska det också bli. Jag tycker om att läsa dikter i samband med både vigslar, begravningar och dop. Det här är en av mina absoluta favoritdikter vid dop:

Jag är fin
för du har skapat mig.
Jag är dyrbar
för du älskar mig.
Skön är jag
i dina ögon
en ädelsten
i din hand.

Därför kan det kvitta
om någon säger
att jag är värdelös
och dum.
In i mitt hjärta
viskar du sanningen:
att jag är värd
mer än guld.

Jag är din ögonsten
din hemliga skatt.
Du är glad
att jag finns till.
Jag vill tacka dig
så länge jag lever
och aldrig glömma
vem jag är.

(Margareta Melin)

(bild från www.svenskakyrkan.se)