i Sverige serverar Surprice i Nyköping. De firade ettårskalas i dag. Glassen är verkligen bäst. Tittade in på själva tillverkningen i dag och det är småskaligt och otroligt fräscht. Det är kul med människor som satsar ordentligt på kvalitet och som har hög ambitionsnivå. Tyvärr blev inte jag utsedd till Årets kund... Mannen som blev det har ätit glass varje dag. Jag får väl höja min ambitionsnivå och släppa alla hämningar så att jag har en chans nästa år! Jag vill också välja en glassmak och få den uppkallad efter mig! Annebelles supersemleglass t ex. I semletider hade de en glass som smakade semla... mums!
Jag får satsa på det! Men i så fall får jag nog höja min ambitionsnivå också vad gäller stegen: minst 20 000 får jag väl gå då... Och då har jag inte tid att jobba... Och då har jag inte råd att äta glass varje dag...
image212
titta in på
http://www.surprice.se

image213
Kunde inte motstå att fota det här trädet i full blom. Det är så vackert ute nu att man nästan svimmar!

Vi tittade också på visningshus i dag.
www.modulenthus.se
Riktigt snygga men känns de inte lite kulissartade, nya hus?

I dag åkte vi till Jula i Norrköping och köpte en portabel AC. Efter en timme så är sovrummet svalt och skönt! Vårt sovrum blir riktigt varmt under sommarhalvåret. No more!
Efter vårt inköp åkte vi och tittade på Praktmagnoliorna på Södra promenaden.
image203
Praktmagnolia

image204
Även de tappade kronbladen är tjusiga

image205
"Du kanske säger: Norrköping, det är en jävla stad. Då har du aldrig gått på stadens Södra promenad".  (Ulf Lundell).

image206
I Rhododendrondalen vid Motala ström blommar de tidigaste Rhododendron och Azaleorna

image207
Norrköping är en växtzon bättre än Nyköping, allt blommar och grönskar tidigare där

image208

image209
Tyvärr såg det varmare ut än det var, så jackan blev kvar hemma. Annars hade det blivit många steg på de här fina gångvägarna i dag..
Vi fikade i solen på Färgaregården alldelse intill Strömmen. Kan rekommenderas, utmärkta mackor och kaffe. Och en jättemysig miljö.

image211