I kväll cyklade vi till Strandstuviken och vadade ut i den långgrunda vattnet...ljuvligt. Det är festligt att cykla på grusvägarna till badet och gina över campingplatsen, känns som om man är på semester - fast man är hemma!
I dag har spridaren fått jobba på, häcken och gräsmattan har det lite kämpigt nu i värmen och torkan. Att åka hemifrån mer än någon dag är inte att tänka på.  Men det gör absolut ingenting! Jag har det så bra hemma - med alla projekt och badstranden bara några tramptag bort...


Ibland hittar A på anrättningar som jag aldrig tänker på att göra iordning själv. Den här knäckemackan med matjessill och mycket annat var supermumsig.

Tänk vad det betyder mycket att ha en uteplats. Genast känns det som om man har ett rum till, minst.

Vi har planterat en del ut mot gatan. Ullrungrönnar, kopparbladig smällspirea och idegran, några olika gräs, rödbladig alunrot och limefärgad hosta. Och lite mer.

Tanken är att det ska växa ihop till buskage och ge insynsskydd.

Skogsdungen närmast oss. Här växer höga tallar. Vårt hus skymtar där borta. Klara bygger hinderbana till Jackson i skogen och filmar honon när han hoppar, han har blivit riktigt duktig.

Värmen fortsätter, 27 grader i dag.


På väg in på Gröna Lund.

Promenad på Djurgården. Ett jättestort kryssningsfartyg låg inne och skymmer hela Söder.

Blommande ängar och lantlig tystnad bara några minuter från city.

Fint växthus och långt komna grönsaker på Rosendahl.

Stockholm med alla sina kyrkor. Här Engelbrekt.

Som man har utskt över (under?) från Råkulturs uteservering.

Snygg och god sushimiddag.
Medan barnen fortfarande var kvar på Gröna Lund lekte vi turister och flanderade på Västerlånggatan i den varma sommarkvällen. Vi missade inte Ben & Jerrys glasscafé.
Stockholm är bäst. Tur att vi har så nära..