Fredagen då m begravdes blev en vacker vinterdag, med gnistrande snö och solsken.

Lena kyrka ligger så vackertDet hann bli mörkt innan det var klart på kyrkogården där det var osannolikt mycket snö.

"Vårrabatten" som jag beställde från Hjortensbergs blommor i Nyköping blev precis som jag ville ha den.


Och nu är det mörkt också. Och massor av snö som far omkring i alla tänkbara riktningar. Det kommer att ta en stund hem i dag..
Inte vet jag om det är ett ålderstecken men jag, som aldrig tidigare varit intresserad av fåglar, har alltmer fått en fascination för just fåglar. Här där vi bor är det ett eldorado för fågelskådare, massor av sjöfåglar häckar vid Strandstuviken så det blir nog till att införskaffa en kikare och bege sig dit framåt våren. När man är ute och går ser man ofta en havsörn eller två eller någon annan rovfågel.
På själva tomten har det varit glest med fåglar, vi har ju mest Gobi och inte så många träd och större buskar. Men vi har hängt upp lite fågelmat i lönnen som i alla fall mäter flera meter och nu är det faktiskt några fåglar där ibland. Men vi har en sträng koltrasthanne som håller alla konkurrenter kort, så fort en annan koltrast vågar sig fram så jagar han bort den.

DÄR är den! Den svarta pricken ner till höger i fönstret - Gobis egen väktare, vår egen gulligaste koltrast.

Det här är en lite bättre bild. Jag hittade den på nätet.

Det här är en Tornseglare som man kan läsa om i SN i dag. Vikt 40 gram, maxhastighet 110 km/timmen och så sover den när den seglar nedåt efter att ha flugit 1 km rakt upp i luften. Naturen är fylld av under!