Det är höst, det känns som om det regnat ganska oavbrutet i en vecka eller två eller tre och solen har inte visat sig på länge. I dag håller det upp i alla fall och jag tog med kameran ut i trädgården för att dokumentera hur långt gargaget kommit och vad som blommar och är vackert så här mot slutet av oktober...
Den här bilden ljuger lite. Skatorna har sedan någon vecka tillbaka ätit upp varenda havtornsbär - men oj, vad vackra de var! Nästa gång ska vi plocka av dem och lägga dem i frysen istället för att bjuda skatorna på massor av goda c-vitaminer.
Det här är ingen vanlig björk för det är en kamtjatkabjörk...Lite flikiga blad och kopparfärgad rullad bark. Höstfärgen är fin, riktigt saffransgul.
Kärleksörten är jättefin, flera sorter står bredvid varandra. Man kan nog inte ha för många!
Stenkyndeln blue cloud blommar som bäst omgiven av storbladig vinca som är grön hela vintern.
Den röda perukbusken är nästan som finast nu.
Den nästan svarta spirean har inte tappat ett enda blad ännu och coyoteviden börjar gulna.
Men det känns som om det är lång tid tills nästa vår...Man får väl tända ljus och dricka té. Och glädjas över det som ska komma när ljuset och värmen återvänder. 
 
 

3 kommentarer

Anna ..smyger in..

21 Oct 2012 17:35

Smällspirea..tänk att du har den..jag upptäckte den i Bohuslän i somras..blev som förälskad i den..ska köpa mig en..helt klart..ja detta regn ..men idag har det faktiskt varit ganska trevligt väder här..så fint du har det i din trädgård..ja men du vips så är det jul o sedan vänder det. :) din mugg ser förfärligt härlig ut..kopp på sig från Annapanna

Lovisa

21 Oct 2012 22:05

Vi får tänka positivt. Höst/vinter innebär 1, man kan stanna inne och kolla på film och serier utan att ha dåligt samvete för att man borde vara ute 2, mörkret gör att man sover såååå bra! 3, THAILANDs-tider!

Herta

21 Oct 2012 22:35

Men vilka fina växter som ni hunnit få i trädgården. Vilken bild, den första på havtornsträdet eller om det kallas buske.

Kommentera

Publiceras ej